Sukladno informacijama koje je zaprimilo Veleposlanstvo RH u Ateni, na slobodu je danas pušteno još 22 hrvatska državljana, što čini ukupni broj od 63 hrvatska državljana puštena na slobodu.

Sukladno naputku Vlade RH, putem hrvatskog Veleposlanstva u Ateni, svima je ponuđena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku.

Ponuđena je, također, i mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova o novoj skupini Bad Blue Boysa koje su pustili Grci iz istražnog zatvora.

Podsjećamo, nedavno su se u Zagreb vratile dvije skupine BBB-a koje grčki tužitelji sumnjiče za kriminalno udruživanje, nasilje na sportskom događaju, nanođenje opasnih tjelesnih ozljeda, ometanje mira, oštećenje tuđe imovine i nezakonito nošenje baklji i oružja u incidentu uoči utakmice AEK-a i Dinama kad je u neredima ubijen navijač AEK-a.

Prve puštene Bad Blue Boyse prije nekoliko su dana dočekali prijatelji i rodbina u zračnoj luci u Zagrebu, neki od njih su zapalili baklje pa ih je policija zapisala, a sud kaznio sa po 660 eura, prenosi 24 sata.

"Veleposlanstvo RH u Ateni do sada je pružilo novčanu pomoć za potrebe kupnje avionskih karata i druge troškove radi povratka u Hrvatsku za 38 hrvatskih državljana, a putni listovi izdani su za njih 14. Vlada RH, putem nadležnog Veleposlanstva, nastavlja pomagati hrvatskim državljanima i održavati komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima", piše u priopćenju ministarstva.