Vrhbosanski nabiskup Vinko Puljić poručio je u srijedu na misi polnoćki u Sarajevu kako je blagdan Božića podsjetnik na važnost istinske vjera u Boga i njegovu ljubav prema ljudima koja jedina može unijeti svjetlo u život opterećen nesigurnošću, strahom i tegobama.

U svojoj je propovjedi u katerdali Srca Isusova istaknuo je kako u vrijeme kada katolici obilježavaju svoj veliki blagdan veliki broj ljudi proživljava tamne dane.

"Mnogi su obavijeni mrakom neslobode zbog rata pa moraju bježati, nemaju ljudskih prava", kazao je vrhbosanski nadbiskup dodajući kako je u današnjem svijetu tako često pogažen čovjek i njegovo dostojanstvo.

U takvom svijetu Isus otvara istinsku nadu ljudima jer je on došao na svijet kako bi unio svjetlo u mrak tegobne svakodnevice, a svaki čovjek osjeća potrebu naći izvor svjetla u duši jer nema goreg mraka od onoga u duši i srcu, poručio je kardinal Puljić.

Podsjetio je i na značenje praštanja čime se također unosi svjetlo u naše živote baš kao što se to čini i oslobađanjem od mržnje jer tamo gdje vlada mržnja tu zapravo vlada đavao.

Kazao je i kako svi moćnici donose strah i vladaju uz pomoć straha, a Bog ne donosi strah i čovjeka grli svojom božanskom ljubavlju.

"U malom djetetu Bog nas grli", kazao je kardinal Puljić.

Svima koji nisu katolici, a žive s njima u Bosni i Hercegovini, zaželio je da sa svojim susjedima podijele osjećaj koliko je lijepo živjeti s ljudima koji zrače plemenitošću.