Pucnjava u središtu Pariza. Dvojica napadača otvorila su vatru iz kalašnjikova na Elizejskim poljanama. Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena. Ubijen je i jedan od napadača, a jedan je u bijegu, prenose francuski mediji.

ISIS je preuzeo odgovornost za napad u kojemu je poginuo jedan policajac, dok su druga dvojica ranjena. Teroristička organizacija je objavila da preuzima odgovornost za napad preko svoje novinske agencije Amak.

Avenija je u potpunosti zatvorena, a na mjestu događaja nalazi se veliki broj policijskih vozila. Do incidenta je navodno došlo oko 19 sati kada je nepoznati napadač počeo pucati na policajce. On je u policijskoj akciji upucan u grudni koš, prenose mediji.

Kako piše Reuters, najvjerojatnije se radi o dva napadača, od kojih je jedan ubijen.

U tijeku je pretraga kuće u kojoj je živio ubijeni napadač, a policija je izdala nalog za uhićenje za drugog osumnjičenog za napad u Parizu koji je u Pariz stigao vlakom iz Belgije, prenosi Reuters policijske izvore.
 

Kako piše CNN, glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova je opisao tijek događaja. "Automobil se zaustavio na adresi Champs Elysees 102, ispred policijskog automobila. Jedan čovjek je izašao iz automobila i otvorio vatru po policijskom kombiju iz automatskog oružja. Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ozlijeđena. Policija je uzvratila vatru i ubila napadača", poručio je. Nema informacija je li napadač bio žena ili muškarac.

Do napada dolazi samo tri dana prije francuskih predsjedničkih izbora.

Yasmine El Fettahi, svjedokinja pucnjave, kazala je da je stajala 20-ak metara od mjesta na kojem je krenula pucnjava.

Nije vidjela točno što se dogodilo, ali je vidjela ljude kako u panici bježe.

"Čuli smo najmanje 10 pucnjeva. Nismo vidjeli napadače, ali smo čuli ljude kako vrište", kazala je.
Francuska policija je preko društvene mreže Twitter obavijestila građane kako je velika policijska akcija u tijeku te ih pozvala da izbjegavaju prolaziti kroz aveniju.

Predsjednik Francois Hollande sazvao je hitni sastanak svog sigurnosnog tima, nakon kojega se kratko obratio naciji.

''Uvjeren sam da je ovo povezano s terorizmom, sve upućuje na to'', rekao je između ostalog Hollande.

Nad središtem grada lete helikopteri, navodno kao dio operacije koja je uslijedila nakon napada.

Agencije navode da je sat vremena poslije došlo do nove pucnjave te da je ondje ubijen i drugi napadač.

Francusku je u 2015. i u 2016. pogodio niz džihadističkih napada u kojima je poginulo 238 ljudi.