Erling Haland jedno je od najzvučnijih imena svjetskog nogometa kada su u pitanju najveći svjetski klubovi i prijelazni rokovi koji dolaze.

Svima je jasno da je Borussija Dortmund samo usputna stanica u karijeri mladog Norvežanina, a u redu za Halanda stoje svi najveći i najbogatiji europski klubovi.

Ipak, Marca je danas objavila da u tom redu nisu svi ravnopravni. U maloj prednosti pred ostalima je PSG, koji se nada da može dovesti Halanda na račun dobrog odnosa koji gaje njegov sportski direktor Leonardo i Halandov menadžer Mino Raiola.

Bitka dva bogata diva

Osim Parižana, interes za Halandom najdirektnije je pokazao Real Madrid, ali prva želja španjolskog velikana ipak je Kylian Mbappe. Realu je primarni cilj dovođenje Mbappea, a Haland je akvizicija u koju bi se upustili tek nakon što Francuz dođe na Santiago Bernabeu.

Madridska Marca piše da bi im upravo PSG mogao pomrsiti planove. Parižani su svjesni da će gotovo sigurno sljedećeg ljeta besplatno ostati bez Mbappea, kojemu će isteći ugovor. Mbappe će, ako ne bude iznenađenja, otići u Real, za koji u Parizu i vjeruju da ga je nagovorio da odbije novi ugovor.

Razradili su plan

Zbog toga bogati vlasnici PSG-a planiraju osvetu. Kad već ne mogu zadržati Mbappea, mogu spriječiti Real da dovede Halanda. To planiraju učiniti nemoralnom ponudom, gotovo sigurno najvećom u povijesti nogometa.

Analitičke kuće tvrde da Haland vrijedi 120 milijuna eura, neki izvori iz njemačke tvrde da ima klauzulu po kojoj može Borussiju napustiti za 75 ili 90 milijuna eura. Marca, pak, tvrdi da bi transfer iznosio više od 200 milijuna eura, a navodno bi iznos s nekim varijablama mogao doseći i vrtoglavu brojku od 300 milijuna eura.

Nije jasno jesu li u to španjolski kolege uračunali i novac koji bi PSG morao iskrcati za Halandovu godišnju plaću, ali zaključak koji donose je da je PSG spreman platiti 200, 300 ili koliko god treba milijuna samo da se Realu osveti za Mbappea.