Petar Nenadić, najbolji rukometaš Europe po izboru EHF-a za 2019. godinu, smatra da je hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak najbolji na svijetu.

"Tko je najbolji na svijetu? Dule, bez ijednog trenutka razmišljanja! Dule je daleko ispred svih. Toliki niz godina igranja i u Bundesligi i u hrvatskoj reprezentaciji, svi ga lome, Dule je izlomljen, Dule je povrijeđen, a on opet igra najbolji rukomet, i prednjeg u obrani i halfa i centarhalfa, i srednjeg i lijevog, tako da - nemam tu nikakvu dilemu", rekao je srpski rukometaš u podcastu Balkan Handballa.

Nenadić, rukometaš mađarskog Veszprema, igra na poziciji srednjeg vanjskog kao i Duvnjak. Ranije je nastupao za Barcelonu, Pick Szeged i Füchse Berlin.

"Svaka čast Hrvatskoj, mi smo stali u vremenu i prostoru"

U istom podcastu govorio je o srpskom rukometu i reprezentaciji za koju zbog neslaganja s ljudima iz Saveza ne igra dvije godine, prenosi Index.hr

"Od 2006. godine, dakle zadnjih 14, mi nismo imali dobrog izbornika. Hajde, bio je tu Sead Hasanefendić, kratko i Ljubo Vranješ, ali svi su drugi bili da ne kažem što. Stranac nam je jedino rješenje, nema drugog izlaza jer 95 posto srpskih trenera stalo je u vremenu i prostoru. Bilo koji će nam donijeti boljitak. Oni se bave rukometom, zovu naše izbornike, raspituju se od igračima, a naše to baš i ne zanima. Je li to zbog ega ili netko misli da je najpametniji, ne znam. Zabrinjavajuće je što nama igrači i ne dolaze, Hrvatska konstantno uvodi nove talente, daje im šansu i svaka čast. Vrhunski Hrvati rade s novim igračima, a kod nas ih je jako malo, a i oni koji valjaju, otići će negdje gdje ne bi trebali. Hrvatska za razliku od Srbije ima kult reprezentacije."