James Rodriguez proživljava teško trenutke karijere u Real Madridu. Odlaskom Rafaela Beniteza s klupe Reala njegova situacija dramatično se promijenila, čak toliko da je navodno zavapio svojem menadžeru Jorgeu Mendesu da ga „iščupa“ iz Madrida i prebaci na neku drugu destinaciju. James se odmah u startu uspio zamjeriti novom treneru Zinedine Zidaneu, koji uz to više preferira Isca na poziciji glavnog razigravača momčadi.

Zidane je u prve dvije utakmice protiv Deportiva i Sportinga posjeo Jamesa na klupu, a ovome to očito nije dobro sjelo. Zidane je Jamesu očitao bukvicu na javnoj sceni kada se čudio zašto je sjeo na klupu a ona ga je poslao na zagrijavanje. Zidane je navodno zamjerio Kolumbijcu u četiri oka na manjku zalaganja i predanosti te nesportskom životu, a slične stvari zamjeraju mu i sami zemljaci. Kolumbijski mediji oštro kritiziraju Jamesa i konstatiraju da je on sam najveći krivac što je ispao iz udarne postave, a ne treneri kako bi se moglo zaključiti prema njegovom ponašanju.
 

Slatki život u Madridu

Već na prvi pogled je vidljivo da ima pokoji kilogram previše, što mu je navodno spočitnuo i Zidane upozorivši ga da očekuje maksimalno zalaganje, ne samo na utakmicama nego i na treninzima, jer inače neće igrati. Kako to već obično biva, kada igraču ide loše, odmah se izvlače na površinu detalji iz privatnog života.

Španjolski i kolumbijski mediji pišu kako je često viđen gost madridskih noćnih klubova, navodi se da su mu najomiljeniji mondeni Teatro Barceló i Sala Banloo, te da nije rijetkost da se tamo zadržava do sitnih noćnih sati, što za jednog profesionalnog nogometaša, i to u još u klubu kakav je Real, nikako nije dobra preporuka. „Noćarenje“ po klubovima i slatki madridski život teško da može pomoći Jamesu da se vrati u formu, kako fizičku tako i psihičku, prije će biti da mu prilično odmaže.

PSG i Manchester United žele Jamesa

Kako god, cijela situacija Jamesu je pala u najnezgodnije moguće vrijeme, pred početak pregovora o produženju ugovora. James i njegov moćni menadžer Jorge Mendes planiraju zatražiti od Florentina Pereza da ga uvede u platni razred s Sergiom Ramosom i Karimom Benzemom koji imaju plaću oko devet milijuna eura godišnje, dok je Jamesova u ovom trenutku dvostruko manja. Gotovo da nema sumnje kako bi mu Perez odobrio tako drastično povećanje plaće da se nije dogodila novonastala situacija.

James je osvjedočeni Perezov ljubimac koji mu je do sada bio najveći zagovaratelj i navijač, no Kolumbijac je svojim ponašanjem pokupio negativni publicitet što mu nikako ne ide u prilog. Perez je navodno razočaran Jamesom i ne namjerava se tako čvrsto založiti za njega kod Zidanea kako je to radio dok su Benitez i Carlo Ancleotti bili glavni treneri.

Budući da je i James razočaran i očito uvrijeđen, lako je moguće da na kraju sezone napusti Real. Španjolski mediji pišu da Mendes za sada pokušava uvjeriti svojeg klijenta da se smiri i prione radu te razmišlja pozitivno, no vjerojatno će u isto vrijeme ispitivati tržište i kako bi spreman dočekao ljeto ako se situacija dodatno zakomplicira.

Ako Zidane uspije u Realu i ne dođe do otopljavanja odnosa na relaciji s Jamesom, odlazak će biti neminovan. Već se spekuliralo kako bi Paris SG želio vidjeti Jamesa u svojim redovima, no posljednjih dana engleski mediji raspisali su se o interesu Manchester Uniteda. Reklo bi se da je to uobičajeni scenarij. Kad god se dogodi neka krizna situacija na Santiago Bernabeuu, spominju se engleski velikani na čelu s Manchester Unitedom. Nakon trakavica s Cristianom Ronaldom i Garethom Baleom, engleski mediji „namirisali“ su novu priču.