Prva tri pacijenta koja su u Hrvatskoj oboljela od koronavirusa su pokazali negativne testove na virus, rekao je danas u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska ministar zdravstva Vili Beroš. Oni su još uvijek u karanteni, no ako i drugi uzastopni  test bude negativan, bit će pušteni kućama u roku od 48 sati.

Ministar Beroš je jutros objavio da u Hrvatskoj za sada nema novih slučajeva oboljelih koronavirusom. Broj oboljelih tako i dalje ostaje 19, a svi pacijenti su u dobrom stanju i imaju blage simptome bolesti.

Tijekom noći je obavljeno još jedno testiranje na koronavirus, no nalaz je negativan. Radi se o djevojčici koja pohađa jednu zagrebačku osnovnu školu. Školu će danas posjetiti epidemiolozi, iako je mogućnost zaraze isključena, rekao je ministar.

Osvrnuo se i na situaciju u Splitu te rekao da su se za dolazak trajekta iz Ancone pripremile sve službe. Hrvati su morali u izolaciju, a stranci u karantenu.

'Potrebno je biti oprezan a to svi nastojimo maksimalno biti - kako bi predvidjeli buduće situacije po svim pravilima epidemiologije', rekao je Beroš za HTV.

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu jučer su potvrđene još tri oboljele osobe novim koronavirusom, hospitalizirane u Zagrebu.

Radi se o osobama koje su došle iz Austrije i Njemačke, priopćili su iz Nacionalnog stožera Civilne zaštite. Kako smo neslužbeno doznali, jedna osoba je bila u Beču, druga u Berlinu, a treća u Münchenu.

Dnevnik.ba