Javni govor "Moja priča - Izaberimo mir zajedno" u organizaciji USAID-a trebao je biti održan danas u sali Doma kulture u općini Prozor-Rama, no građani te općine nisu pokazali zainteresiranost za spomenuti događaj piše Fena.

 Siniša Sajević, nacionalni koordinator USAID projekta "PRO-Budućnost" u izjavi za Fenu kazao je da su oni kao organizatori, radili po standardnoj proceduri, poslali pozivnice te u suradnji s radnom grupom iz Prozor-Rame obavijestili škole, no da odziva građana nije bilo.

- Razmislit ćemo gdje su bile naše greške prilikom organizacije, i šta smo mogli još uraditi da se građani odazovu, no ovo nam možda i govori da su općenito građani Bosne i Hercegovine pomalo istrošili ovu temu mira i pomirenja, dvadeset godina poslije sukoba. Međutim to nije pravi znak za naš projekt iz razloga što po svim našim istraživanjima vidimo da ljudi nisu prevazišli etničke i nacionalne podjele te da ovaj projekt sigurno mora i treba ići dalje - kazao je Sajević.

Sajević je također dodao da je veliki izazov raditi u malim sredinama kao što je Prozor-Rama te da je jako teško zaintrigirati stanovnike.

- Nama je ovo danas jedna lekcija iz koje ćemo izvući maksimum te ćemo se sljedeći put kada budemo dolazili organizirati na jedan malo drugačiji način, jer smatramo da je ovaj projekt itekako potreban građanima ukoliko žele graditi zajedničku budućnost - dodao je Sajević (Fena)