U srijedu 19.10.2016. godine od 14 sati, u sali upravne zgrade HC-a u Prozoru/Rami, održat će se javno govorenje žrtava rata i bivših logoraša "Moja priča: PRO-Budućnost". Svoje priče i iskustva iz rata u Bosni i Hercegovini prisutnima će prezentirati Sedika Cerić iz Sarajeva, Krsto Rakić iz Rudog i Krešimir Primorac iz Mostara.
 
"Moja priča: PRO-Budućnost" je razgovor o sukobima 1992. - 1995. u BiH s drugačijom perspektivom. Tijekom sat i pol vremena, tri osobe, članovi udruga logoraša, nestalih i nasilno odvedenih, te oboljeli od PTSP-a, neovisno o etničkoj i religijskoj pripadnosti, javno govore o svojim iskustvima doživljenim u ratu i razgovaraju sa sudionicima događaja o svojim nekadašnjim i današnjim pogledima na rat, mir i život.
 
Događaji o kojima će se govoriti nisu osmišljeni kako bi generalizirali javni dijalog, a pozvani će dijeliti isključivo osobna iskustva, kako bi prisutni slušatelji imali priliku biti inspirirani takvim životnim primjerima i kako bi bolje razumjeli važnost pomirenja.
 
Ovaj događaj organiziran je u okviru četverogodišnjeg projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) "PRO-Budućnost", čiji je cilj izgradnja pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH, a koji se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane. Projekat implementira Catholic Relief Services (CRS) u suradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.
 
NAPOMENA: Javno govorenje "Moja priča" poštuje pedagoška načela i principe, prilagođavajući se dobi i vrsti skupine kojoj je namijenjeno.

Helena Martinović
Projekt koordinatorica PRO-Budućnost