U zajedničkoj akciji policijskih uprava Gradiška i Banja Luka, uhićen je državljanin Alžira H.B. zbog sumnje da je počinio više krivičnih dijela.

Prvo je Policijskoj upravi Banja Luka prijavljeno da je u noći između 25-26. kolovoza ispred kuće ukraden automobil “volvo”.

Iste večeri, policiji u Novoj Topoli prijavljeno je da je iz dvorišta kuće u mjestu Kočićevo, ukraden kombi “peugeot”.  

Tijekom očevida u neposrednoj blizini kuće oštećenog uočen je “volvo”, za koji je utvrđeno da se radi o autu ukradenom u Banja Luci.

Daljim operativnim radom policijskih službenika došlo se do saznanja da je osumnjičeni u mjestu Bajinci kod Srpca, s ukradenim kombijem prouzrokovao prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen. 

Policijskoj postaji Srbac 26. kolovoza u 5:40 sati prijavljeno je da je u mjestu Bajinci, iz garaže ukraden ”passat 5+”.

"Nedugo poslije zaprimanja prijave, policijski službenici Policijske stanice Laktaši uspjeli su da u mjestu Kosjerovo na području općine Laktaši, zaustave i izvrše kontrolu navedenog vozila, a kojim je upravljao H.B. državljanin Alžira. Policijski službenici su ga uhitili, a o svemu je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naložio da se ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentiranju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima", priopćeno je iz Policijske uprave Gradiška.

Policijska uprava Gradiška ujedno je apelovala na sve građane da preduzmu sve potrebne mjere u cilju zaštite svoje pokretne i nepokretne imovine, te između ostalog da svoja vozila ne ostavljaju duže vrijeme na zamračenim i osamljenim mjestima bez nadzora, prilikom napuštanja vozila, pa i nakratko, izvaditi ključ iz kontakt brave, obavezno zatvarati prozorska stakla, zaključavati vrata vozila i poklopce rezervora za gorivo, uključiti alarm ili vozilo obezbjediti odgovarajućom mehaničkom zaštitom.

"Ukoliko građani primjete bilo kakve sumnjive i nepoznate osobe u blizini svoje pokretne i nepokretne imovine da o tome obavijeste policiju besplatnim pozivom na broj 122, a koji može biti i anoniman", naveli su iz PU Gradiška.