Tijekom 15. po redu prosvjeda "1 od pet milijuna" u Beogradu skupina prosvjednika predvođena vođom Pokreta "Dveri" Boškom Obradovićem i jednim od osnivača Saveza za Srbiju Draganom Đilasom ušla je u subotu navečer u zgradu Radio-televizijeje Srbije (RTS), zahtijevajući da "vrate RTS narodu" i da se izravno uključe u program.

Lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Boško Obradović izjavili su večeras da se neće povući iz zgrade Radio televizije Srbije (RTS) sve dok se ne omogući gostovanje organizatora prosvjeda "Jedan od pet miliona" u programu RTS-a.

Đilas je kazao da su građani spontano ušli u zgradu i da to nije bila sinkronizirana akcija.

Obradović je također kazao da je ulazak u zgradu ideja građana, jer "svi smo mi Jedan od pet miliona".
 


"Mi tražimo ono što nam pripada i oni su to rekli u svom sloganu Vaše pravo je da znate sve, mi smo došli večeras po to naše pravo", kazao je Obradović.

On je u uključenju za televiziju N1 rekao da je video odgovor direktora RTS-a Dragana Bujoševića da im se ništa ne dozvoli.

"Vidio sam svojim očima Bujoševićevu poruku koja glasi Nećemo im ništa dozvoliti, u 21 policija će ih izbaciti iz zgrade", rekao je Obradović.

Đilas je kazao da je dobio obećanje od policije da neće napadati građane i da oni koji su ušli u zgradu nisu ništa razbili ili nekoga napali.