Robert Prosinečki morat će uputiti naknadne pozive za listopadske kvalifikacije. Izbornik Bosne i Hercegovine dan prije okupljanja u Zenici ostao je bez važnog igrača.

Još ranije objavio je popis na kojem se našao i Haris Duljević koji sudeći po svemu neće konkurirati za predstojeća dva susreta koja BiH igra protiv Finske i Grčke. Bit će to ključni dvoboji u kojima BiH treba pobjedu ako želi izravan plasman na Euro 2020.

Duljević još nije spreman za natjecateljske utakmice iako se oporavio od ozljede koju je zadobio u dvoboj protiv Armenije. Tako barem tvrdi njegov trener u Lilleu Bernard Blaquart.

"Oporavio se, ali nije spreman za utakmice", rekao je Blaquart u najavi susreta Lillea i Nimesa koji će se odigrati u nedjelju.

Mediji očekuju da se 25-godišnji veznjak pojavio na sutrašnjem okupljanju u Zenici, a konačnu riječ o njegovom nastupu u predstojećim kvalifikacijama trebao bi dati liječnički tim reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ako bivši igrač Sarajeva i Dynamo Dresdena neće moći igrati protiv Finske i Grčke, očekuje se da će Prosinečki uputiti naknadne pozive.