Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će igrati drugi ovomjesečni prijateljski meč protiv ekipe Senegala. Robert Prosinečki će večeras održati službeni trening a u najavi za utakmicu ističe da će u odnosu na utakmicu protiv Bugarske u sastavu bh. tima biti nekoliko izmjena. 

''Bit će nekoliko promjena u ekipi u odnosu na susret sa Bugarskom, jer smo i najavili da će svi dobiti minutažu u ove dvije utakmice. Senegal je prema mom mišljenju bolja reprezentacija od Bugarske i vjerujem da će to biti prava utakmica i pravi test za nas. Oni su učesnici svjetskog prvenstva i imaju igrače koji igraju širom Europe, u Engleskoj, Italiji i veoma su kvalitetni. Bit ćemo bolji nego u prošloj utakmici jer smo duže zajedno i neke stvari smo pohvatali'', izjavio je Prosinečki. 

Još jednom je naglasio da "možemo biti zadovoljni susretom s Bugarskom", jer je ekipa uoči tog meča kratko bila skupa, svega dva dana, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

''Zalaganje je bilo na nivou. Bilo je tu i grešaka i to ćemo ispravljati, ali momci su dali sve od sebe. Dobro je što smo pobijedili radi atmosfere i samopouzdanja. Sada očekujemo još jednu pravu utakmicu u kojoj ćemo biti još bolji. Ovdje imamo bolje uvjete, u Razgradu smo imali problema sa snijegom i bilo je upitno hoćemo li trenirati'', objasnio je izbornik.

Očekuje da se svi igrači maksimalno zalažu, a namjerava početi sa postavom: Šehić, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Džeko i Kodro.

Utakmica Senegal - BiH će biti odigrana sutra u Le Havreu od 20 sati.