Izbornik seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavio je danas popis nogometaša na koje računa za utakmice protiv Austrije i Španjolske.

BiH gostuje Austriji 15. studenog u Beču u okviru Lige nacija, a prijeteljski susret protiv Španjolske će biti odigran tri dana kasnije u Las Palmasu, priopćeno je na konferenciji za medije koja je počela minutom šutnje za prerano preminulog novinara Fene Alena Mujkanovića.

''Znamo koji je naš cilj, želimo ostati prvi u grupi Ligi nacije, a nakon toga nas očekuje teška i nadamo se za reprezentaciju BiH dobra utakmica protiv Španjolske. Pozvali smo 24 igrača, Kolašinac se ponovo ozlijedio, a Todorović i Sarić također imaju probleme s ozlijedama, međutim tu su i neka nova imena. Moramo naći alternativu za Sarića. Doktor je rekao da bi mogao biti spreman za Austriju, ali više ćemo znati kada bude ovdje'', kazao je Prosinečki.

Za navedene utakmice izbornik je pozvao 24 igrača, a nova imena na popisu su Amer Gojak iz Dinama, te Ermedin Demirović iz Sochauxa, koji su do sada nastupali za mladu reprezentaciju BiH.

''To su dva igrača koja su kroz kvalifikacije mlade reprezentacije bili najbolji. Demirović je dao skoro sve golove, igra dobro u Francuskoj i sigurno je naša budućnost. Uslijedit će smjena generacija, dolaze novi igrači koji su naša budućnost. Gojak također igra veoma dobro u Dinamu i u dresu mlade reprezentacije'', objasnio je izbornik.

Izbornik ističe da je Austrija kvalitetan protivnik koji će sigurno probati da dođe do pobjede, ali ne smatra da je favorit u susretu protiv BiH.

''Austrijanci većinom igraju u Bundesligi, znaju da bi im pobjeda mnogo značila i sigurno je da će nas napasti. Naša filozofija nije obrana, pokušat ćemo odigrati dobro i ostaviti rezultat koji će nam osigurati prvo mjesto u skupini. U Austriji nas očekuje odlična atmosfera i vjerujem da naši igrači neće prosuti ovo što su do sada uradili'', podvukao je Prosinečki.

Dodao je da prati igre Izeta Hajrovića koji bi se u budućnosti mogao naći na popisu reprezentacije, te da Haris Duljević zaslužuje da igra u boljem timu od Dynama iz Dresdena.

Najbolji bh. nogometaši okupit će se 12. studenog u Beču.
Na popisu izbornik nalaze se:

Vratari: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Asmir Begović (Bournemouth) i Vedran Kjosevski (Željezničar).

Obrana: Ognjen Vranješ (Anderlecht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag) i Bojan Nastić (Genk).

Vezni red: Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Sanjin Prcić (Levante), Amer Gojak (Dinamo) i Deni Milošević (Konyaspor).

Napad: Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), Riad Bajić (Basaksehir) i Ermedin Demirović (Sochaux).