Nogometne reprezentacije Austrije i Bosne i Hercegovine odigrale su utakmicu bez golova u okviru UEFA Lige nacija.

Bosna i Hercegovina je bodom iz ove utakmice zadržala prvo mjesto u grupi, te će od naredne sezone nastupati u elitnom društvu Lige nacija - Ligi A. U prvih 45. minuta na stadionu "Ernst Happel" gledatelji su mogli vidjeti dopadljiv nogomet, s dosta prilika za gol.

Obje reprezentacije su imale periode igre u kojima su pokazale inicijativu i stvarale šanse pred protivničkim golom, ali nedostajala je završnica. Nakon dobrog početka utakmice koji je nagovijestio dobru utakmicu, prvu veliku priliku za BiH u 26. minutu imao je Edin Višća, koji nakon akcije Zmajeva iskosa snažno šutira pod prečku austrijskog gola, ali vratar Heinz Lindner brani njegov šut. U dobroj prilici nakon greške obrane BiH našao se napadač Austrije Marko Arnautović, ali nije dobro zahvatio loptu i njegov udarac bez problema brani Šehić.

Ekipe su se smjenjivale u napadima, međutim, obrane obje reprezentacije su uspijevale otkloniti opasnost pred svojim golom. Bitno je napomenuti da se u selekciji BiH istaknuo Toni Šunjić koji je dobio sve zračne dvoboje, posebno nakon kornera Austrijanaca.

Najbolju priliku pred kraj prvog poluvremena imao je Višća, koji je nakon odličnog dubinskog dodavanja Edina Džeke šutirao tik pored vratnice Lindnerovog gola. Nastavak utakmice ponovo je donio borbenu igru s obje strane i dosta prilika za promjenu rezultata, ali mreže se ni u drugom poluvremenu nisu tresle. Austrija je početkom drugog poluvremena prijetila u nekoliko navrata. Domaći nogometaši su ušli agresivno u drugo poluvrijeme želeći da što prije dođu do vodstva, međutim ponovo se iskazala obrana BiH na čelu sa Šunjićem. Džeko je tridesetak minuta prije kraja imao dva dobra šuta prema golu Austrije, ali nije bio precizan.

U 64. minutu odličan pokušaj ka Lindnerovom golu uputio je Haris Duljević, a vratar krajnjim naporima skreće loptu s putanje i spašava svoj gol. U istoj minuti snažan ali neprecizan udarac uputio je i Ervin Zukanović. Posljednju priliku imao je Arnautović koji nakon dubinske lopte ne uspijeva dobro šutirati pa opasnosti po gol Šehića nije bilo. Osim plasmana u Ligu A, BiH je osvajanjem prvog mjesta u grupi osigurala i nastup u playoffu Lige nacija koji će biti održan u ožujku 2020. godine nakon kvalifikacija za europsko prvenstvo te godine.