Facebook, Instagram i WhatsApp satima su jučer imali velikih problema diljem svijeta. Problemi su počeli u srijedu popodne po srednjoeuropskom vremenu, a otklonjeni su tek tijekom noći.

Problemi su bili veliki i na području Hrvatske.

Problemi tijekom operacija održavanja

"Ranije danas neki su ljudi i tvrtke imali problema s učitavanjem ili slanjem slika, videozapisa i drugih datoteka na našim aplikacijama", izjavio je glasnogovornik Facebooka za CNN Business. "Problem je od tada riješen", rekao je.

"Tijekom jedne od naših rutinskih operacija održavanja pojavio se problem koji nekim ljudima otežava upload ili slanje fotografija i videozapisa", izjavio je glasnogovornik.

Problemi s učitavanjem fotografija

Iako se svim mrežama moglo pristupiti, nisu se mogle učitati slike. Konkretno, na Facebooku se nije učitavao velik postotak slika i videa, a poteškoće su se javljale i pri objavi novog sadržaja. Slično je i na Instagramu, dok je kod WhatsAppa bilo otežano slanje i primanje datoteka, bilo da se radi o slikama, videima ili nečem trećem.

Navečer su se problemi pojavili i na Twitteru. Tamo su problem  bile poruke i notifikacije.

Facebook se još ranije oglasio putem svoje stranice na Twitteru. Kažu kako su svjesni da neki korisnici imaju problema sa slanjem slika, videa i drugih datoteka. Ispričali su se i kazali kako rade na otklanjanju problema. No nisu otkrili u čemu je problem niti su ga do kasnih noćnih sati riješili.

Prema stranici Downdetector vidljivo je da su u 22 sata problemi i dalje bili prisutni diljem svijeta, praktički ništa manji nego prije nekoliko sati.

Što se Facebooka tiče, najgore je bilo na zapadu Europe.

Za razliku od Facebooka, Instagram je imao najviše problema u SAD-u. No problemi su bili veliki i diljem Europe.

Što se WhatsAppa tiče, najveći su problemi na zapadu Europe bili nešto poslije 22 sata.

Ovo je drugi veliki pad Facebooka ove godine. U ožujku je pad trajao gotovo 24 sata, a problemi su bili prisutni diljem svijeta. Problema su tada, baš kao i danas, imali i Instagram te WhatsApp.