Bradara i Stojanović organizirali su i danas, drugi put, sastanak s ciljem da se izabere rukovodstvo Federacije BiH, a Lendo, SDA-ov kandidat za potpredsjednika FBiH iz reda bošnjačkog naroda, nije se ni ovog puta pojavio.

Lendo se nije odazvao ni na press konferenciju koja je organizirana nakon „propalog“ sastanka, a Stojanović je rekao da su ga on i gospođa Bradara kontaktirali.

"Čekaju do 14 sati kada će im javiti novi datum sastanka"

“Pozvali smo ga zajedno na telefon, gospodin Lendo nas je obavijestio da nije u mogućnosti da nas obavijesti o terminu sastanka prije 14:00 sati", rekao je Stojanović i dodao da će sačekati 14 sati da ih Lendo obavijesti koji je to dan kada bi se mogli ponovo sastati i donijeti odluku ko je predsjednik a potpredsjednici FBiH.

Bradara je istaknula kako su već sinoć doznali da se Lendo neće pojaviti.

"Ne postoje propisane procedure ko saziva taj sastanak. Mi smo što se nas tiče već potvrđeni u parlamentu i ta priča je što se tiče predsjednika i potpredsjednika završena", rekla je Bradara i dodala da se plaši da će trenutna situacija potrajati.

"Ako se ne dogovorimo, onda će Zastupnički dom odrediti tko će biti predsjednik FBiH"

"Ono što kažu procedure i što prepoznaje izborni zakon i što kaže Ustav FBiH mi se trebamo između sebe dogovoriti. Ukoliko ne bude dogovora moramo obavijestiti Zastupnički dom da se nismo dogovorili, onda bi Zastupnički dom odredio tko je predsjednik, a tko potpredsjednik ", rekla je Bradara.

Podsjetimo, Refik Lendo se nije pojavio ni jučer na sastanku jer smatra da on kao najstariji treba sazvati sastanak s Bradarom i Stojanović kako bi se izabralo rukovodstvo Federacije BiH.

SDA blokira proces uspostave federalne vlasti

Bez Lendine suglanosti, HDZ i Osmorka neće moći formirati federalnu Vladu. Iako je SDA najavila da neće blokirati proces uspostava federalne vlasti, jasno je da to s ovim postupcima čine što dokazuju i njihove tvrdnje, od Bakira Izetbegovića do drugih nižeraningiranih dužnosnika, da neće pristati da se federalna vlast formira bez njihove stranke.

Podsjetimo, zastupnici oba doma Parlamenta FBiH jučer su gotovo jednoglasno izabrali novo rukovodstvo FBiH što je prvi korak u procesu formiranja vlasti u Federaciji BiH.