Dom zdravlja u Prijedoru nije imao električnu energiju sat i 14 minuta zbog čega za to vrijeme nisu radili hladnjaci u kojima su čuvana cjepiva za ponovno cijepljenje starijih od 65 godina.

Kako je objavio portal Srpskainfo, električne energije zbog kvara na trafo-stanici nije bilo u središnjem dijelu Prijedora, u kojem je smješten i objekt Doma zdravlja.

''To je kvar koji se ne može predvidjeti. Struje zbog toga nije imao ni Dom zdravlja od 4.55 do 6.10 jučer ujutro. Nitko od opskrbljivača električnom energijom ne može jamčiti da će električne energije biti u svakom momentu. Može doći do prekida i kvara zbog udara groma. Zato je bitno da institucije, kojima je potrebno da u svakom momentu imaju električnu energiju, također imaju i agregatsko postrojenje ili nešto slično kao alternativu u slučaju nestanka struje'', navodi se.

Cjepiva se čuvaju u hladnjacima u središnjem objektu Doma zdravlja u Prijedoru. Potom se one u manjim hladnjacima prevoze do obližnjeg objekta Doma zdravlja na Urijama, gdje se obavlja cijepljenje.