Muškarac iz Kassela u sjevernom Hessenu pronašao je u svom automobilu omotnicu s financijski izuzetno vrijednim sadržajem, međutim umjesto da to zadrži za sebi obratio se policiji koja je uspjela ući u trag zakonitom vlasniku.

Kako je priopćila policija, 50-godišnjak iz Kassela je u subotu, 20. veljače, pronašao omotnicu u kojoj se nalazilo 5.000 eura u gotovini i štednu knjižica sa saldom od preko 17.000 eura u pretincu iza suvozačkog sjedala svog automobila. Muškarac nije znao kako se omotnica našla u njegovom automobilu, pa se obratio policiji koja je odmah počela potragu za pravim vlasnikom i našla ga u Donjoj Saski, piše Fenix-magazine.

Međutim, vlasnik omotnice (69) nije vjerovao policiji. Ustvari, u početku je smatrao da je poziv policajaca šala, iako je brzo priznao da je 2016. izgubio novac i štednu knjižicu.

Tada je vrijedna omotnica vjerojatno nestala tijekom selidbe i rušenjem gospodarske zgrade s nekoliko vrijednih automobila. Tek nakon dosta uvjeravanja, 69-godišnjak je napokon povjerovao da je njegov novac ipak pronađen.