Policajac Policijske postaje Drvar ranjen je u stomak jutros u pucnjavi u Drvaru, nakon što su policajci zatekli tri razbojnika u pljački Intesa Sanpaolo banke.

Pretpostavka je da se radi o razbojnicima iz Hrvatske budući da je vozilo koje su koristili, a koje je pronađeno 15 kilometara od Drvara, splitskih registracijskih oznaka a iste su, noć prije, ukradene u Livnu.  

Nedugo nakon pljačke i pucnjave, na prevoju Oštrelj, policija je pronašla zapaljen automobil i u njemu dvije automatske puške. Međutim, razbojnicima nije bilo ni traga.

Podsjećamo, pljačkaši su ušli u banku i natjerali radnice da legnu na pod. Međutim, neko od uposlenika banke pritisnuo je "tihi alarm" povezan sa policijskom stanicom. Ubrzo nakon toga patrola je došla na mjesto događaja, udaljeno 100-njak metara od policijske stanice.

Zatekli su jednog razbojnika pored audija A4 sa splitskim registarskim oznakama. Kada je ugledao policajce, razbojnik je otvorio paljbu i pogodio jednog od policajaca čim je on izašao iz policijskog vozila. Tada su dvojica razbojnika izašla iz banke, uskočila u vozilo i pobjegla, kako se pretpostavlja, prema Bosanskom Petrovcu.

Ozlijeđeni policajac prebačen je u splitsku bolnicu Firule.

U potragu za razbojnicima uključili su se policajci tri županije - Livanjske, Unsko-sanske i Srednjobosanske, te pripadnici FMUP-a i MUP-a RS-a, kao i helikopter Helikopterskog servisa RS-a.