Talijanske zračne snage objavile su u petak rano ujutro da su pronašle beživotno tijelo pilota borbenog zrakoplova Eurofighter koji se srušio u utorak poslijepodne u talijanskom gradu Trapani, na Siciliji.

"Nažalost, beživotno tijelo pilota borbenog zrakoplova Eurofighter iz 37. krila Trapani koji se srušio jučer poslijepodne identificirali su spasilački timovi na zemlji u blizini olupine zrakoplova", objavila je talijanska vojska na svom Twitteru.

Pilot, kapetan Fabio Antonio Altruda, 33, iz Caserte, blizu Napulja, bio je na putu prema vojnoj bazi u zračnoj luci Trapani nakon misije obuke kada se dogodio incident.

Talijanske vlasti još nisu utvrdile uzroke pada aviona, osim što su rekli kako se Eurofighter srušio tijekom slijetanja.

Pad aviona, koji nije prouzročio materijalnu štetu ni ozlijeđene na zemlji, dogodio se u poljoprivrednom području oko osam kilometara jugoistočno od sicilijanske zračne baze.

Vijest o smrti priopćena je roditeljima mladog vojnika, kojima je načelnik Glavnog stožera Ratnog zrakoplovstva Luca Goretti u ime svih Oružanih snaga izrazio najdublju sućut i sućut, navodi Talijansko ratno zrakoplovstvo u svom priopćenju.