Suvremeni način života i tehnologija, kao i sve drugo, ima svoje pozitivne, ali i negativne strane. Usporediti život prije samo tridesetak godina i sadašnji, gotovo je nemoguće. U prošlosti, čovjek je živio puno bliskije s prirodom i njenim zakonima. S razvojem tehnologije, čovjek je olakšao svoj svakodnevni život i rad, ali s druge strane taj razvoj, donio je novi način života, užurbanost, stres... Malo, po malo, svjetski trendovi stižu i kod nas – povratak prirodi i traženje odmora za dušu i tijelo.

Jedno od mjesta za odmor i opuštanje, svakako je Etno selo „Remić“ koje se nalazi na Menjiku, petnaestak minuta vožnje od Prozora.
 
Video: Etno selo Remić

Menjik je mjesto administrativnih, ali i prirodnih granica. Mjesto susreta mediteranske i kontinentalne klime, mjesto gdje Hercegovina prelazi u Bosnu. Mjesto odakle vode odlaze u Vrbas, odnosno Neretvu. Jedne u Crno, a druge u Jadransko more.

Upravo na tom mjestu podjele, susreta i križanja putova još od rimskih vremena, izgrađeno je Etno selo „Remić“.Kompleks sela čini pet drvenih kuća koje svojim izgledom plijene pozornost i pružaju ugodan smještaj za putnike namjernike i za one koji jednostavno žele mir za dušu i tijelo.  Uklopljenost u krajolik čini ih skoro nezamjetnima, a njihova unutrašnjost odiše jednostavnošću i domaćinskim ugođajem.

Iznad drvenih kuća nalazi se  kamena kapelica bl. Alojzija Stepinca koja kao da bdije nad selom, Menjikom i cijelom Ljubunačkom dolinom.

Za djecu, u selu je osigurana neizostavna zabava; ljuljačke, tobogani, druženje i igra s domaćim životinjama.

Naravno, za ljubitelje jahanja postoji mogućnost jahanja na domaćim pasminama konja. Tu je također i kočija namijenjena ne samo posjetiteljima sela, nego i mladencima koji svoje vjenčanje žele učiniti drukčijim.Ljubitelji biciklizma u selu mogu iznajmiti bicikle za vožnju dugim i uzbudljivim stazama. Posjetitelji koji su skloniji offroad vožnji terenskim vozilima, naći će se na pravom mjestu.

Također, za one koji su skloni adrenalinskim vožnjama, na raspolaganju su Enduro motori s kompletnom opremom i vodičem.

Blizina brojnih arheoloških nalazišta; nekropola stećaka, temelji bazilike na Vrdolu u Ljubuncima, ostaci utvrde na brdu Gradac,  mamac su za ljubitelje prošlosti i povijesnog naslijeđa.

Etno selo „Remić“ je polazište za mnoge šetače i planinare jer se brzo i lako stiže na Makljen, Radušu, Vranicu, Vran i druge planine

U sklopu Etno sela nalazi se restoran koji nudi bogat izbor domaćih, tradicionalnih jela, kao i jela europske kuhinje. Tradicionalna domaća kuhinja čini osobitost ovog Sela. Prostor je izvanredan za mala i velika veselja (pričesti, krizme, svadbe), izvanredan je za poslovne susrete i domjenke s potpunom privatnošću.

Posjetite Etno selo Remić - Menjik
Kontakt telefon: +387 36 783-204
web: http://www.etno-selo-remic.com/