Pred nama je umjereno ljeto, u nedjelju lokalno pljuskovi s grmljavinom, početkom kolovoza serija jačih promjena vremena i zahlađenja, objavljeno je na Facebook stranici Bhmeteo.

Kako su naveli, trenutno smo bez naznaka za skoriji povratak nekih ekstremno visokih temperatura, a još manje da one potraju.

"Danas smo uživali u još jednom lijepom ljetnjem danu. Nakon svježeg jutra i gotovo mraza po planinskim visoravima, preko dana je ugrijalo. Sutra (29.07.) slično, pretežno sunčano i toplo. Na nebu će se moći uočiti sve više visoke oblačnosti koja nagovještava promjenu vremena.

U nedjelju (30.07.) od jutarnjih sati postepeno naoblačenje, u toku dana uz jači dnevni razvoj oblaka u većem dijelu Bosne mogući su lokalno pljuskovi s grmljavinom, ponegdje i nevrijeme s grmljavinom, obilnijom kišom i ledom. Više sunca i stabilnije vrijeme u Hercegovini, gdje će ujedno ostati podjednako toplo, u ostatku zemlje manji pad temperatura.

Narednog tjedna, ujedno i prvog tjedna kolovoza izgledno je uzdizanje azorske anticiklone prema sjeveru što će promijeniti mlazne struje nad Europom i omogućiti priliv nestabilnog i svježijeg zraka sa sjeverozapada kontinenta.

Očekuju se povremeno padavine uz osjetnija zahlađenja u sklopu hladnih fronti. Između fronti dolazit će do kratkotrajnih stabilnih perioda praćeni višim temperaturama koje ne bi dugo potrajale", naveli su na Facebooku.