Prometna nesreća koja se dogodila jutros u 8.40 sati u Splitskoj ulici u Livnu izazvala je veliku zbrku.

Naime, kako je za portal Bljesak.info kazao očevidac ovog događaja, Jakov Perković , prometnu je izazvao ministar unutarnjih poslova Herceg-bosanske županije Darinko Mihaljević, koji je po njegovim riječima, nakon nesreće 'pobjegao s mjesta događaja'.

Iz MUP-a HBŽ kažu da je zabranjeno parkiranje i zaustavljanje za sve aute u Splitskoj ulici - Prometna u Livnu: Očevidac optužuje ministra, ministar najavljuje tužbu

''Gospođa kojoj je auto oštećeno bila je u strahu i nije znala što napraviti. S njom je bilo dvoje maloljetne djece. Kad je vidio da ja prilazim do oštećenog vozila vratio se na mjesto događaja i počeo me vulgarno vrijeđati. Pitao me što se ja imam tu petljati. Nazvao sam policiju i prijavio cijeli slučaj'', kazao je očevidac Perković.

Sudionici se dogovorili?

Glasnogovornik MUP-a HBŽ-a Ivica Vrdoljak potvrdio je za Bljesak.info kako su jutros u 8.45 sati zaprimili prijavu o prometnoj nesreći, ali da policajci koji su izašli na očevid nikoga nisu našli na tom mjestu.

''Vjerojatno su se sudionici međusobno dogovorili'', kazao je.

Da je došlo do nezgode za naš portal potvrdio je i ministar Mihaljević dodajući da se od muhe pravi slona, te da se nije udaljio s mjesta događaja već se s gospođom dogovorio naći na drugom mjestu i porazgovarati.

''Žena je pozvala supruga i našli smo se na parkingu od autobusnog kolodvora i sve smo riješili'', kazao je.

Mihaljević govori kako je u auto udario slučajno.

''Pri samom kretanju autom udario sam u vozilo koje nisam vidio iza sebe. Izašao sam vanka, rekao ženi da sam imao kontakt s njezinim autom i dao joj svoje podatke. Nije bila velika šteta, pa smo se dogovorili da nema potrebe za daljnjim radnjama. Dogovorili se da ćemo se naći na autobusnom kolodvoru jer smo oboje išli na isto mjesto i da ćemo tamo sve riješiti. Vratio sam se na mjesto događaja kad sam vidio da drugi čovjek zadržava ženu'', kazao je.

Ministar koji poštuje pravila

Mihaljević je kazao kako je auto u koje je udario, a koje se nalazilo iza njegovog, bilo nepropisno zaustavljeno te da je on poštivao prometne propise.

Inače, iz Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ-a rekli su nam kako je duž cijele Splitske ulice zabranjeno parkiranje i zaustavljanje za sve aute.

Perković navodi kako će policiji podnijeti prijavu protiv Mihaljevića zbog vrijeđanja i upućenih prijetnji, dok je ministar Mihaljević najavio tužbu za klevetu.

''Podnijet ću tužbu za laži i klevetu protiv očevica i protiv svakog portala koji plasira tu laž'', kazao je za Bljesak.info Mihaljević.