U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po kotlinama istočne i sjeverozapadne Bosne ima mjestimične magle ili sumaglice.

Temperature zraka u 7.00 sati: Sokolac -7 stupnjeva, Kupres -6, Drvar -4, Bjelašnica, Bugojno, Livno, Sanski Most -3, Banja Luka, Bihać, Ivan-sedlo, Jajce, Prijedor, Tuzla, Zenica -2, Bijeljina, Doboj, Goražde, Srebrenica -1, Sarajevo 0, Zvornik 1, Stolac 2, Gradačac, Čapljina 4, Trebinje 5, Mostar 6 i Neum 8 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno vedro vrijeme. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 12 do 18 stupnjeva.

Uz povoljne uvjete za vožnju, promet se na većini cestovnih pravaca odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), mogu prometovati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 t, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina ceste iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom prometnom signalizacijom.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-4 Tuzla - Šićki Brod (u naselju Drežik), M-16 Jajce - Banja Luka (na lokaciji Lučina), M-17 prolaz kroz Sarajevo, ulaz u Konjic (raskrižje ulica Željeznička i Maršala Tita) i Potoci - Mostar, Čapljina - Doljani (na mostu u Višićima).

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Tuzla - Orašje (u mjestu Dusine).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.