Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda FBiH proljeće će nas nakratko napustiti jer će u idućih nekoliko dana doći do pada temperature uz hladnu kišu, susnježicu i snijeg.

Danas će prevladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, dok će u drugoj polovini dana lokalno može pasti slaba kratkotrajna kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu do 8 stupnjeva, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19 stupnjeva.

U ponedjeljak u Bosni se očekuje jače naoblačenje. Od poslijepodnevnih sati će padati slaba kiša koja bi tijekom noći na utorak prešla u susnježicu i snijeg. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu do 8 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 14 do 18 stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg ili susnježica, na jugu zemlje kiša, dok se prestanak padavina očekuje u poslijepodnevnim satima i postepeno razvedravanje tijekom noći na srijedu.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu od 5 do 8 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.