U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak će biti hladno i oblačno s kišom u Hercegovini i snijegom u višim predjelima.

Ujutro i prije podne na planinama će padati snijeg, u nižim predjelima slaba kiša i susnježica, a na zapadu i u nižim predjelima ponegdje slab snijeg.

Od sredine dana i tijekom popodneva u južnim predjelima jačat će padavine - na jugu Hercegovine kiša, a snijeg u višim predjelima, kao i u Sarajevsko-romanijskoj regiji i na jugoistoku.

Na jugoistoku se do večeri očekuje dalje jačanje snijega, pa će se i u nižim krajevima formirati snježni pokrivač. U brdsko-planinskim predjelima će uz jak vjetar doći do pojave vijavica i snježnih nanosa.

Na sjeveru će biti pretežno suho i oblačno tijekom dana uz vrlo slabe padavine i to samo ponegdje.

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, popodne i uvečer će jačati. U Hercegovini i na planinama uvečer će puhati jak, ponegdje i olujni vjetar.

Očekuje se dnevna temperatura zraka od dva do sedam, na jugu do 11, a u višim predjelima oko nule. Uvečer se očekuje nastavak zahlađenja.

U utorak, 30. studenog u višim predjelima na istoku ujutro će padati slab snijeg, a tijekom dana se očekuje suho i umjereno oblačno uz sunčane intervale.

Dnevna temperatura zraka od nula do šest, na jugu do osam, a na planinama od minus četiri stupnja Celzijusa, prenosi Srna.

Hladno uz mraz bi će u srijedu, 1. prosinca, ujutro, ponegdje i maglovito. Tijekom dana umjereno oblačno uz sunčane intervale i malo toplije.

Magla će se ponegdje po kotlinama i oko riječnih tokova zadržati duži dio dana, pa će tamo biti i hladnije.

Dnevna temperatura od četiri do 11, na planinama i u mjestima sa maglom od minus jedan stupanj Celzijusa.

Toplije sa sunčanim intervalima najavljeno je za četvrtak, 2. prosinca, ali će s postupnim naoblačenjem doći i kiša u južne i zapadne predjele. Na istoku će biti pretežno suho. Počet će puhati umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura od sedam do 14, na planinama od četiri stupnja Celzijusa.

Nestabilno sa kišom i pljuskovima danas je bilo u većini krajeva, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.