U petak, 23.02.2018., u Bosni oblačno. Slab snijeg se prognozira uglavnom u Krajini, zapadu i dijelu sjevera Bosne, rijeđe u centralnim područjima. Na jugozapadu Bosne prije podne kiša ili susnježica. U Hercegovini slaba kiša u jutarnjim satima. Od večernjih sati do kraja dana u Hercegovini razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 1°C, na jugu zemlje između 3 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C, na jugu zemlje između 9 i 14°C.

U subotu, 24.02.2018., u Bosni oblačno sa slabim snijeg ili susnježicom i to uglavnom u Krajni, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni uglavnom između -1 i 4°C. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između 3 i 6°C, a najviša dnevna temperatura zraka na između 9 i 14°C.

U nedjelju, 25.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine prije podne kiša koja će od poslijepodnevnih sati preći u snijeg. Prognozirana visina novog snijega je 5 do 15 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -6 i -3°C. Na jugu zemlje temperatura zraka prije podne između 3 i 6°C, a u drugoj polovini dana temperatura zraka opada prema 0°C.

U ponedjeljak, 26.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -9 i -4°C, na jugu zemlje između -2 i 2°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.