Nakon svježeg i kišovitog vikenda, od ponedjeljka poslijepodne slijedi porast temperature zraka i postupni povratak vrelih dana na većem dijelu BiH.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je vremensku prognozu za period do 17. kolovoza u kojoj su naveli sljedeće:

Hladna fronta, uvjetovat će nestabilno vrijeme, kišu, pljuskove praćene grmljavinom, te ponegdje i pojavu olujnog nevremena u iduća tri dana na prostoru BiH. Izgledan je i izraženiji pad temperature zraka. Posebice svježe se očekuje u jutarnjim satima. Nakon svježeg i kišovitog vikenda, od ponedjeljka poslijepodne slijedi porast temperature zraka i postupni povratak vrelih dana na većem dijelu BiH. Očekivane maksimalne temperature do kraja tjedna mogle bi biti blizu 40 stupnjeva, navodi se u prognozi.

Minimalne temperature postupno će opadati i varirat će u subotu od 14 stupnjeva Celzijusa do 19 stupnjeva u Bosni, na jugu zemlje do 22, a u utorak od 8 do 12 na području Bosne, u Hercegovini do 16 stupnjeva. Maksimalne vrijednosti temperatura zraka do utorka dosezat će vrijednosti pretežno između 20 i 25 u Bosni, do 28 stupnjeva na jugu Hercegovine. Od srijede (09.08.) najveće dnevne temperature od 28 do 34 stupnjeva Celzijusa u Bosni, u Hercegovini do 38. U periodu od 14.08. do kraja prognoznog perioda, zadržat će se stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Mogućnost za pojavu kiše u ovom periodu, prema raspoloživim podacima je mala. Jutarnje temperature zraka varirat će između 14 i 19 stupnjeva u Bosni, u Hercegovini do 21. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 28 do 33 stupnja u Bosni, na jugu Hercegovine do 34.