Danas će u Bosni prije podne prevladavati pretežno oblačno vrijeme, prolazno uz slabu kišu u jutarnjim satima.

Padaline većinom u sjevernim područjima. Postepeno smanjenje oblačnosti u Bosni u poslijepodnevnim satima.

U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjma Bosne vjetar istočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 23 stupnja Celzija.

U Sarajevu pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stupnjeva.

U petak će u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Od poslijepodnevnih sati i tijekom noći na subotu kiša sa sjevera će postepeno proširiti na Bosnu i sjever Hercegovine. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra na području Krajine, jugozapadu, dijelu centralne i sjeverne Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

U subotu će prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije u drugoj polovici dana. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U nedjelju će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.