''Naša sudbina je u našim rukama. Virus možemo spriječiti samo ako se svi ponašamo odgovorno i poštujemo odluke struke'' poručeno je nakon današnje sjednice HNŽ- a u Mostaru.

Vlada HNŽ-a i Krizni stožer HNŽ- a pozvali su građane da se ponašaju odgovorno te da budu svjesni situacije ''koja nije bezazlena''. '

'Ne treba širiti paniku ali ni bježati od činjenice da je situacija ozbiljna'', rečeno je.

Vlada je danas usvojila informaciju o svemu učinjenom te je donijela zaključke oko mjera sprečavanja pojave i širenja koronavirusa.

Vlada je donijela odluka o proglašenju stanja nepogodne. Sukladno tome aktivira se stožer Civilne zaštite i stavljaju se na raspolaganje sve zalihe opreme. Također je naložila da sva ministarstva i pravni subjekti sve svoje potencijale stave na raspolaganje stožeru CZ.

Broj 121 Civilne zaštite je operativan 24 sata na kojem se mogu prijaviti građani koji ne poštuju mjere izolacije.

Vlada je uputila snažnu potpora preporukama Vlade Federacije BiH te posebnu potporu kontroli cijena čime bi se održala platežna i kupovna moć građana, ako i usvojila potpora i preporukama bankama i drugima koji se bave uslužnim djelatnostima da se organiziraju po principu kontroliranog ulaska.

Vlada HNŽ-a donijela je i odluku o ograničavanju radnog vremena svim objektima do 18 sati. Dok se starijim osobama da ne izlaze i ne koriste javne prostore.

Bljesak.info