Više od 17 tisuća dolara pomoći prikupljeno je u samo tri sata nakon što se internetom proširila fotografija oca koji u Bejrutu prodaje kemijske olovke dok na ramenu nosi svoju kćer koja spava.

Fotografija na kojoj otac nudi nekoliko kemijskih olovaka dok mu kćer spava na ramenu objavljena je na Twitteru aktivista Gissura Simonarsona. On je ubrzo nakon toga bio preplavljen zahtjevima za pomoć te je obećao ljudima kako će probati pronaći muškarca.

Simonarson je ubrzo napravio profil na Twitteru pod imenom #BuyPens, a nakon samo pola sata javila mu se osoba koja je tvrdila kako svaki dan viđa tog muškarca pokraj svoje kuće.

Samohrani otac dvoje djece

24 sata kasnije muškarac je identificiran kao Abdul, samohrani otac dvoje djece iz Sirije. Djevojčica koja mu je spavala na ramenu ima četiri i pol godine i zove se Reem. Abdul ima i 9-godišnjeg sina Abdelillaha, a stanuju u zloglasnom izbjegličkom kampu Yarmouk.

Gissur je lanisrao kampanju za prikupljanje novaca kako bi Abdul mogao započeti novi život sa svojom obitelji. Samo u pola sata prikupljeno je 5 tisuća dolara što je i bio cilj kampanje. Nakon tri sata prikupljeno je čak 17 tisuća dolara, a akcija se nastavila. Gissur kaže kako će sav novac predati Abdulu.