U duvanjskome kraju policija još nije otkrila identitet muške osobe koja je prošloga mjeseca ušla u supermarket Baković i uz prijetnju oružjem zatražila novac od prodavačice Nevene.

Možda će ga policija ipak jednom pronaći.

Ušao je u dućan, odjeven u zimsku odjeću, umotan, kao što i priliči ovom godišnjem dobu, priča nam Nevena iako bi željela da taj događaj što prije padne u zaborav i da se vrati, kako kaže „svome malom i običnom danu" na koji je navikla.

- Nisam ništa čudno primijetila. Međutim, kad je prišao blagajni vidjela sam da je umotan i oko glave, vidjele su mu se tek oči. Daj pare! -  rekao mi je u tome trenutku.

Evo, sad ću, odgovorila sam mu posve mirno, ni sama ne znam otkud mi baš takav odgovor, a onda je on malo oštrije rekao - Daj pare, odmah!, na što sam mu uzviknula: Ma, bježi tamo! Zvat ću policiju.

Ne znam je li u ruci držao pravi pištolj, i o tome tada nisam ni razmišljala. Na moj povik, istrčao je na ulicu. Bio je visok i mršav, rekla bih po konstituciji da je mladić - srednjoškolac.

Sreo ga je i Vjeko koji živi tu u susjedstvu. Ni on nije posumnjao da je riječ o nekome razbojniku već mladiću kojem se nekamo žuri.

Lopov došao i u Neveninu obiteljsku kuću

Nije ovo bio Nevenin prvi bliski susret s lopovom. Prije desetak godina lopov je ušao čak u njezinu spavaću sobu!

- Čekala sam muža da dođe s posla. Prošlo je bilo 15 sati i kroz staklo na vratima kuhinje vidjela sam da je prošao hodnikom. Mislila sam da ide oprati ruke i nastavila postavljati stol za ručak. Međutim, nakon kraćega vremena, muž nije ušao u kuhinju. Izašla sam do kupaonice, no tamo ga nije bilo. Zvala sam ga, a odgovara nije bilo.

Onda sam otišla na kat i u spavaćoj sobi zatekla nepoznata i maskirana muškarca kako otvara noćni ormarić!

Ostala sam kao ukopana. Nisam ništa mogla reći ni učiniti, a on je prošao pored mene i na vratima me potapšao po ramenima utješno govoreći -  Gospođo, nemojte se ništa brinuti!

Odjurio je vani.

Nije nam ništa materijalno ukrao, ali je nestao dotadašnji naš mir i sigurnost. Prije toga kuću nikada nismo zaključavali, pogotovo ne preko dana. Od tada se puno drugačije ponašamo, kaže Nevena. Mišljenja je da je taj lopov bio iz Bosne i da je uhićen, a istoga dana on je navodno provalio i u obiteljsku kuću policajca Ćipe u Tomislavgradu.  

Zadnji susret s lopovom, na njezinome radnom mjestu, donio joj je novi stres. Kako kaže, ne toliko zbog lopova, koliko zbog interesa javnosti.

- Ne mogu vam reći u što se to pretvorilo. Sve je zanimala ta priča, zvali su i pitali što se dogodilo. Telefon je neprestano zvonio. Čak su me zvali i rođaci iz Amerike s kojima ne pamtim kad sam se zadnji put čula. Sad znam zašto se razboljela Angelina Jolie i što znači biti „poznat“, pomalo kroz smijeh će Nevena, mlada obiteljska žena kojoj popularnost ne treba, no mediji su ipak prozvali hrabrom prodavačicom.

U želji da će je lopovi zaobilaziti u širokom luku, našoj sugovornici zahvaljujemo što je unatoč svemu svoju priču podijelila s čitateljima portala tomislavcity.com.  

 
Zora Stanić/TC
Foto: kamensko.ba