Regulatorna agencija ICANN koja u svojem porftelju drži takozvane vršne domene, objavila je kako je domena .web prodana za nevjerojatnih 135 milijuna američkih dolara!

Posebnu notu misterioznosti cijeloj vijesti daje i podatak prema kojem je među onima koji su sudjelovali na aukciji bio i sam Google, ali je na kraju .web domena prodana famoznoj kompaniji egzotičnog imena Nu Dot Co, za koju praktički ne zna nitko, ali koja će iskrcati navedeni iznos da bi mogla imati nadzor nad .web domenom, piše Zimo.co.

Špekulira se kako je ovo samo fantomska tvrtka iza koje stoji registrar i vlasnik DNS servera za .com, .net, .gov i brojne ostale domene, američki Verisign.

U prilog tome ide i podatak kako je upravo Verisign američkoj komisiji za vrijednosne papire nedavno najavio kako planiraju uložiti 130 milijuna dolara za kupovinu prava na domene. Očigledno se radi upravo o ovoj kupovini.

Inače, do sada je najskuplja vršna domena bila .shop, prodana je za 41,5 milijun američkih dolara. Ali, eto, Nu Dot Co je postavio novi rekord, kojem se čude gotovo svi.