Pakistanska vojska danas ujutro priopćila je da je srušila dva indijska zrakoplova unutar zračnog prostora svoje zemlje kao odgovor na jučerašnji zračni napad indijskog ratnog zrakoplovstva unutar Pakistana.

Jedan od zrakoplova pao je u indijski dio Kašmira, dok je drugi pao na područje pod kontrolom Pakistana.

Iako su Pakistanci u prvim izvješćima tvrdili da su zarobili dva indijska pilota, glasnogovornik pakistanskih oružanih snaga, general bojnik Asif Ghafoor, tijekom poslijepodneva objavio je kako je uhićen samo jedan pilot, zapovjednik Abhi Nandan.

Na Twitteru se pojavilo nekoliko video zapisa na kojima je prikazan Abhi Nandan. Na jednoj tvrdi kako su Pakistanci 'gospoda' koja ga tretiraju dobro te da je 'impresioniran pakistanskom vojskom'.

Ljudima koji ga drže u zatočeništvu dao je svoj serijski broj 27981, potvrdio da je pilot borbenog zrakoplova, ali i odbio dati više informacija o sebi.

Iako glasnogovornik pakistanske vojske tvrdi kako sa zarobljenim Indijcem postupaju u skladu s pravilima, na jednoj od snimaka koje kruže Twitterom vidi se kako su ga civili koji su ga uhvatili udarali i rukama i nogama.

Na video zapisu vidi se kako indijskog pilota vuku kroz vodu i nemilosrdno mlate, a jedan od korisnika te društvene mreže tvrdi kako je Indijac ustvari imao sreće te da ga je od sigurnog linča spasila - pakistanska vojska.