Prva skupina uhapšenih u navijačkim neredima u Ateni, tri dana kasnije se pojavila pred istražnim sucima i javnim tužiteljima. 26 Hrvata izjasnilo se o optužnici, a desetorici je određen istražni zatvor. S obzirom na velik broj uhapšenih, više od stotinu - pred suce će izlaziti i iduća dva dana.

Optuženi Hrvati, od kojih većina ima iste branitelje, kategorički negiraju posjedovanje noževa i tvrde kako su u Grčku došli na utakmicu Dinama i AEK-a te Panathinaikosa (s čijim navijačima su pobratimljeni) i Marseillea, koja se igrala dan poslije. Neki od njih također negiraju da su u Atenu došli zloglasnim konvojem - prema njihovim riječima, u Grčku su doputovali avionom, što navodno mogu i dokazati predočavanjem odgovarajućih karata.

Grčki odvjetnik koji brani trojicu hrvatskih navijača, obrušio se u petak, nakon skoro deset sati saslušanja, na sud, politiku i grčku vladu.

"Pitanje je hoću li u ovim uvjetima braniti sve ostale klijente koje imam na redu sutra i preksutra. Vjerujem da je sud odluku o zadržavanju Hrvata donio unaprijed, pod utjecajem medija i društvenih mreža koje govore da su svi Hrvati kriminalci", ispričao je odvjetnik.

Na pitanje smatra li da je to politički montiran proces, kaže kako isti pomaže vladi i političkom sustavu.

"Zasad nemam nikakvo povjerenje u ovaj sud i moram promisliti kako ćemo postupati na saslušanjima sutra i preksutra. Istražni sudac bio je agresivan prema nama, osvetoljubiv, ljut i ustvrdio je da Hrvati lažu" istaknuo je odvjetnik.