Dana 17.11.2020.godine, oko 17,50 sati, PS Prozor-Rama je obaviještena da je NN počinitelj, ili više njih, bacio zapaljivo sredstvo uz zid  novoizgrađene zgrade Općine Prozor-Rama.

Odmah nakon dojave na lice mjesta izašli su pripadnici policije, te je izvršen očevid, nakon čega se pristupilo prikupljanju informacija u cilju pronalaska i identifikacije počinitelja ovog kaznenog djela. O svemu je upoznat tužitelj.

Operativnim radom došlo se do saznanja da se radi o M.R. (1974) iz Uzdola, općina Prozor-Rama. Isti je tom prilikom upravljao vozilom Audi Q7 nakon čega se udaljio u smjeru Ljubuškog, o čemu je odmah izvješten MUP ZHŽ i Odjel krim. policije PU Ljubuški. Isti su brzom reakcijom locirali navedeno vozilo, te je Naredbom Općinskog suda Ljubuški  i suradnjom sa pripadnicima Odjela krim. policije PU Ljubuški, vozilo izuzeto i prebačeno u krug PS Prozor-Rama.

Dana 23.11.2020. godine u prostorije PS Prozor-Rama pristupio je M.R., te je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo „Izazivanje opće opasnosti“ KZ F BiH. U prostorijama Odjela krim. policije PU Konjic nad M.R. je izvršena kriminalistička obrada tijekom koje je isti priznao izvršenje navedenog kaznenog djela. Protiv istog je podneseno Izvješće  županijskom Tužiteljstvu Mostar.

MUP HNŽ  zahvaljuje  MUP-u Zapadno-hercegovačke županije i Odjelu krim. policije PU Ljubuški na vrlo profesionalnoj suradnji i nesebičnom zalaganju koje je pomoglo u razrješavanju ovog kaznenog djela.

MUP HNŽ