Pokrivenost glavnih bejzbol utakmica i igara američkog nogometa u  SAD-u pomogla je Twitteru u trećem kvartalu ove godine da profitira i više nego što se očekuje.

Iz ove društvene mreže rekli su da je prihod u ovom periodu porastao za 29 posto, tj. na 758 milijuna dolara, premašivši procjene analitičara, piše BBC.

Međutim, ukupan broj korisnika Twittera je opao zbog toga što su iz ovog giganta poduzeli konkretne poteze kada je u pitanju blokiranje lažnih i sumnjivih naloga, a predviđa se i veći pad broja korisnika s obzirom na to da proces deaktiviranja profila još nije završen.

Također, ovi rezultati su doprinijeli povećanju dionica kompanije za 15 posto.

U posljednjih nekoliko godina, društvenoj mreži Twitter bilo je izuzetno teško održati rast broja korisnika konstantnim pred prejakom konkurencijom kao što su Facebook i Instagram.

Isto tako, iz Twittera su se borili da uvjere oglašivače da je upravo Twitter najbolja platforma za njihovu reklamnu kampanju. To je urodilo plodom s obzirom na to da je u periodu do rujna ove godine prihod od oglašavanja skočio za trećinu, potaknut interesiranjem oglašivača za emitiranje uživo određenih događaja, što je relativna novost za ovu platformu.

Tijekom ovog perioda, Twitter je prikazivao nekoliko nogometnih i bejzbol utakmica, kao i koncerte u partnerstvu s kompanijom Live Nation.

Međutim, u srpnju su akcije Twittera pale za 20 posto nakon što je prijavljen pad mjesečnih aktivnih korisnika. Za treći kvartal ove godine Twitter je objavio još jedan pad na 326 milijuna korisnika, nakon čega su najavljene pojačane aktivnosti u uklanjanju sumnjivih računa, uključujući i one koji se koriste za širenje političkog utjecaja, prenosi Klix.ba.

Također, Twitter je suočen s velikim pritiskom za čišćenje platforme nakon što je optužen da su ga Rusija i Iran koristili za utjecaj na strane izborne kampanje.

Pojedini analitičari su upozorili da firma treba potaknuti rast korisnika kako bi postala konkurentnija.

(www.jabuka.tv)