Na području Prijedora tijekom jučerašnjeg dana poplavljeno je oko 200 kuća, a najteža situacija je na području naselja Vrbice i Topolik odakle je jedna obitelj evakuirana čamcem, priopćeno je iz Gradske uprave poslije sinoćnje telefonske sjednice Stožera za izvanredne situacije, javlja Srna.

-U tim naseljima pripadnici Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice stalno ispumpavaju vodu iz stambenih, podrumskih i pomoćnih objekata - navodi se u priopćenju i dodaje da se građani za slučaj potrebe evakuacije čamcem mogu obratiti na broj Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice 123.

Stožer za izvanredne situacije naložio je svim subjektima zaštite stalno dežurstvo i stavljanje na raspolaganje građanima Prijedora za potrebe ispumpavanja vode i moguće evakuacije čamcima iz zaplavljenog područja.

U priopćenju se dodaje da trenutno nije moguće precizirati u koliko je stambenih objekata ušla voda, ali da podaci sa terena govore da ih ima i da će više podataka biti već u jutarnjim satima.

Vodostaj rijeke Sane je 380 centimetara, a Gomjenice 410 centimetara.

Na telefonskoj sjednici, koju je održao gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, razmatrana je trenutna situacija na terenu koju je uzrokovala kiša koja neprekidno pada na ovom području.