Prije izvlačenja parova polufinala Lige prvaka, Juventus je bez sumnje bio najpoželjniji izbor. Bayern, Barca i Real nadali su se da će put do Berlina i velikog finala tražiti preko Torineza, koje su smatrali najlakšim protivnikom. Real je ''imao sreće'' i izvukao je ''Staru damu'', no Juve je u prvoj utakmici pokazao da se nije slučajno plasirao u polufinale i s 2:1 je na svom stadionu svladao aktualnog prvaka Europe.
 
Trener ''kraljevskog kluba'' Carlo Ancelotti u velikim je problemima. Real je odavno ispao iz Kupa, remijem protiv Valencije praktički se oprostio i od utrke za naslovom u Primeri, tako da mu je Liga prvaka jedini način da sezonu završi s barem jednim pokalom. A sezona bez trofeja za Real je promašena sezona.
 
Real će stoga večeras na svome Santiago Bernabeu morati dati sve od sebe i zaigrati puno bolje nego prije osam dana da bi izbacio nezgodne Talijane. Realu u prilog ide činjenica  a su uspješan domaćin u europskim natjecanjima. U posljednjih 13 susreta u Europi imaju čak 12 pobjeda, a jedini poraz bio im je onaj dramatični, ali ipak ''bezbolni'' 3:4 od Schalkea u osmini finala ove sezone.
 
Ukoliko Real prođe u finale, to će im biti čak četrnaesto u povijesti, a rekorderi su i po broju naslova (deset).
 
''Benzema je spreman. Međutim, nije igrao punih mjesec dana, pa nisam siguran hoće li krenuti od početka ili će ući s klupe. To je moja jedina nedoumica u ovom trenutku. Važno je da svi igrači budu kao jedan. Blizu smo novog finala i napravit ćemo sve da pobijedimo. Misija nam je ispisati novu stranicu u povijesti nogometa i biti jedina momčad koja je obranila naslov'', izjavio je Ancelotti.
 
Real ima očajan skor s talijanskim momčadima u Europi. Punih 28 godina nisu ih izbacili, a pritom su ispadali čak sedam puta. Naravno, najveća opasnost po Torineze bit će Cristiano Ronaldo. Portugalac je ove sezone postigao nevjerojatna 54 gola na 51. utakmici u svim natjecanjima, a statistika kaže kako obožava igrati protiv talijanskih klubova. Klubovima s ''Čizme'' je u posljednjih šest susreta zabio i šest golova.
 
Također, ako ćemo vjerovati tradiciji, Real bi morala brinuti činjenica da nikad u svojoj povijesti nije uspio nadoknaditi minus iz prve polufinalne utakmice. Sedam puta su hvatali protivnikovu prednost i svaki put su ostali kratkih ruku.
 

S druge strane, ukoliko izbace Real, Juve će se plasirati u finale prvi put nakon 12 godina. Zanimljivo, baš te 2003. ''Stara dama'' bila je bolja od ''Kraljeva'' i s ukupnih 4:3 plasirala se u finale, a Iker Casillas i Gigi Buffon su jedini igrači koji su igrali i onda.
 

Juve se ove sezone pokazao kao zaista neugodan gost. U posljednje tri utakmice na strani nisu primili gol, a dodatan impuls im je i činjenica da su obranili naslov prvaka Italije.
 
''Jaki smo. Imamo kvalitetu, iskusni smo. Možemo čak  i do naslova. Vjerujem u to, premda nas čeka protiv Reala stravično težak meč. Sanjam naslov prvaka Europe s Juventusom, a posebno da se to dogodi u Berlinu, u gradu gdje sam s Italijom postao prvak svijeta'', rekao je Andrea Pirlo, koji već ima dvije ''kante'' s Milanom (2003., 2007.).
 
Fantastična vijest za Massimiliana Allegrija, ali  i za sve navijače Juventusa povratak je Paula Pogbe, jednog od najboljih i najtraženijih veznih igrača na svijetu. Francuz se prošli vikend vratio pogotkom protiv Cagliarija nakon duge ozljede, a trener Juvea potvrdio je da će Pogba večeras zaigrati.
 
Carlo Ancelotti ne može računati na Luku Modrića, ali se u momčad vraća Karim Benzema, a očekuje se da će biti spreman i Toni Kroos, koji je lakše ozlijedio butni mišić protiv Valencije.