Osnivač zloglasne ruske plaćeničke skupine Wagner Jevgenij Prigožin na društvenim je mrežama objavio fotografiju za koju tvrdi da prikazuje desetke mrtvih vagnerovaca. Za njihovu smrt okrivio je "izgladnjivanje granatama" i "one koji su trebali riješiti problem opskrbe Wagnera dovoljnom količinom streljiva".

Na društvenim mrežama Prigožin je objavio i fotografiju službenog zahtjeva ruskoj vojsci da opskrbi Wagner streljivom kako bi mogli osvojiti Bahmut. Tvrdi da njegov zahtjev nije ispunjen.

"Nisu nam dalji streljivo. I dalje nam ga ne daju. Sad je 10 ujutro, 22. veljače. Nisu poduzeli nijedan potez da nam nabave streljivo", objavio je Prigožin uz fotografiju mrtvih Wagnerovih plaćenika.

"Objavljujem fotografiju, to je jedno od mjesta na kojem prikupljamo mrtve. Ovo su momci koji su umrli jučer zbog tzv. izgladnjivanja streljivom", objavio je Prigožin pa dodao: "Moglo ih je biti pet puta manje. Toliko majki, žena i djece će dobiti njihova tijela."
 


Rusko ministarstvo obrane optužio za "veleizdaju"

Jučer je šef Wagnera, podsjetimo, optužio vodstvo ruskog ministarstva obrane za "izdaju" zbog, kako je rekao, činjenice da njegovoj privatnoj vojnoj kompaniji, koja pokušava osvojiti Bahmut, nije nabavilo potrebno streljivo.

"To je veleizdaja u trenucima kad se Wagner bori za Bahmut te gubi stotine boraca svakog dana", rekao je.