Šef Wagnera Jevgenij Prigožin rekao je u glasovnoj poruci objavljenoj jučer da njegova plaćenička grupa trenutno ne regrutira borce, ali će to vjerojatno učiniti u budućnosti, javlja Reuters. Poruka je objavljena na Telegram kanalu Gray Zone, koji je povezanom s Wagnerom.

Budućnost Wagnera i Prigožina nejasna je otkako je krajem lipnja poveo kratku pobunu protiv ruskog obrambenog establišmenta, a Kremlj je rekao da će on i neki od njegovih boraca, koji su se borili u nekim od najžešćih bitaka ukrajinskog rata, otići za Bjelorusiju.

"Izvršavat ćemo zadaće u ime Rusije"

Unatoč tome, Prigožin je bio na sastanku s Putinom pet dana nakon pobune i fotografiran je prošli tjedan u Sankt Peterburgu, gdje je ruski predsjednik Vladimir Putin ugostio afričke čelnike.

"Danas definiramo naše sljedeće zadaće, čiji obrisi postaju sve jasniji. Nedvojbeno, to su zadaće koje će se izvršavati u ime Rusije", rekao je Prigožin u glasovnoj poruci objavljenoj na Gray Zoneu, Telegram kanalu povezanom s Wagnerom.

"Nažalost, neki od Wagnerovih boraca prešli su u druge strukture moći, ali se žele vratiti"

Nakon lipanjske pobune, Kremlj je rekao da će Wagnerovi borci koji nisu sudjelovali prijeći u regularnu vojsku i potpisati ugovore s ministarstvom obrane.

Očito aludirajući na to, Prigožin je u glasovnoj poruci rekao da su "nažalost neki od njegovih boraca prešli u druge strukture moći", ali da se žele vratiti.

"Sve dok ne osjetimo nedostatak osoblja, ne planiramo izvršiti nova regrutiranja", rekao je Prigožin, prenosi Reuters.