Putnički avion kompanije FlyDubai s 55 putnika i 7 članova posade srušio se rano u subotu kod ruskog grada Rostova na Donu, a rusko ministarstvo za izvanredne situacije izvijestilo je da preživjelih nema.

Boeing 737 na letu iz Dubaija promašio je pistu pri drugom pokušaju slijetanja u 3:50 ujutro po lokalnom vremenu. Nakon prvog pokušaja, kako sugeriraju podaci na stranici Flightradar24, specijaliziranoj za praćenje putanje aviona, letjelica je kružila oko dva sata, a zatim je promašila pistu za nekoliko stotina metara. Zabilježeno je da je letjelica u samo 60 sekundi izgubila više od 4.000 stopa na visini, prenosi Jutarnji list.

Zasad nema službenih informacija o uzrocima pada, no nagađa se o snažnom vjetru, kiši, snijegu i slaboj vidljivosti kao mogućem razlogu. Spominju se olujni udari vjetra od gotovo 100 kilometara na sat.
 

Ruska je državna televizija objavila snimku nadzorne kamere koja je, kako se vjeruje, uspjela zabilježiti sam trenutak pada. Na crno bijeloj snimci vidi se enormna vatrena kugla koja se stvorila nakon što je, kako se čini, letjelica krilom zahvatila tlo nekoliko stotina metara od piste.

Zračna luka u Rostovu na Donu, gradu na jugozapadu Rusije, blizu granice s Ukrajinom, zatvorena je, a svi letovi su preusmjereni na druge aerodrome.

Lokalni mediji javljaju da je na mjesto događaja stiglo čak 700 spasilaca koji su zatekli kaos i porazbacane komade letjelice.

Ured za medije Dubaija je priopćio da su u nesreći poginula 44 državljanina Rusije, osam Ukrajinaca, dvojica Indijaca i Uzbekistanac. Ured je prenio poruku sućuti obiteljima i prijateljima stradalih u ime ime cijelih Ujedinjenih Arapskih Emirata.

FlyDubai je otvorio posebnu liniju za kontakt rodbine s kompanijom ne bi li brže došli do informacija o tome jesu li njihovi najmiliji bili u avionu. Ovaj low-cost prijevoznik s poslovanjem je započeo 2009. godine, a trenutno povezuje oko 90 različitih destinacija diljem svijeta. Dosad nije imao katastrofalnih nesreća.