U skladištu tvrtke pronađena je veća količina avio-bombi, čija nabava, držanje i promet, građanima nikako nije dozvoljena, priopćeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), po nalogu Tužiteljstva BiH, pretresli su tvrtku u Grudama. Prema dostupnim informacijama, u skladišnim prostorima navedenog poduzeća, nalazi se veća količna avio-bombi, čija proizvodnja, nabava, držanje i promet, građanima nikako nije dozvoljena.

Na lokaciji pretresa prisutni su i specijano obučeni policajci za kontra-diverzionu zaštitu, radi potrebe deaktiviranja eksplozivnih sredstava.

- Postupajući tužitelj koordinira rad ovlaštenih policajaca na terenu, u okviru predmeta za krivično djelo neovlašten promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene. Tokom dalje istrage, bit će utvrđeno porijeklo i namjena pronađenih avio bombi, kao i svi drugi elementi potrebni za potpuno rasvjetljavanje ovog kaznenog djela. U ovom predmetu ostvarena je značajna suradnja sa građanima i lokalnom zajednicom – priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.