Još jedna osoba preminula je od posljedica korona virusa na kruzeru u Japanu, koji je zbog epidemije stavljen u karantenu.

Iz Ministarstva zdravlja Japana potvrđeno je da je u nedjelju preminuo putnik koji je ranije hospitaliziran nakon što je bio pozitivan na novi virus čime je broj mrtvih povećan na tri.

Na kruzeru "Diamond Princess" još 57 putnika pozitivno je na korona virus, uključujući 55 članova posade. Na kruzeru je zaražena 691 osoba, što je gotovo petina gostiju i posade broda.

Kruzer je usidren u Yokohami u Japanu od 4. veljače, nakon što je jedan od putnika iz Hong Konga zaražen korona virusom.

Japan je potvrdio ukupno 838 slučaja, uključujući četiri smrtna slučaja od virusa, koji se prvi put pojavio u Kini, uključujući i one na brodu.

Nacionalna komisija za zdravlje Kine objavila je danas kako su od posljedica zaraze korona virusom u Kini umrle 2.444 osobe.

Dosad je zaraza potvrđena kod više od 77.000 osoba, dok je u posljednja 24 sata umrlo 97 osoba, a registrirano je 648 novih slučajeva zaraze.