Meša Hodžić, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva nakon pucnjave u Kopenhagenu, u kojoj su ozlijeđena dva policajca i jedan civil, preminuo je od posljedica ranjavanja nakon razmjene vatre s policijom, izvijestili su danski mediji.

Naime, Hodžić je u srijedu navečer ranio dvojicu policajaca te jednog civila a policija u priopćenju o 25-ogodišnjem muškarcu navodi da se sumnja da je povezan s terorističkim grupama, prenosi AFP.

"On je očigledno povezan s militantnom islamskom grupom Milatu Ibrahim i gaji simpatije prema Islamskoj državi", navela je policija, ističući kako trenutno nema dokaza da su te "simpatije" utjecale na pucnjavu, koja se u srijedu uvečer dogodila u Kopenhagenu.

Hodžić je državljanin Danske, koji je u tu zemlju došao iz BiH kada je imao četiri godine, objavila je danas danska policija.

Jedan policajac je teško ranjen i u kritičnom je stanju, dok su druge dvije ranjene osobe prošle s lakšim ozljedama, piše danski list The Local.

List dodaje kako je Hodžić i ranije imao problema s policijom. Tako je 2010. godine u tučnjavi izbo jednog mladića, a u okršaju je sudjelovao i njegov otac.