Osnivač i basist punk banda "Čovek bez sluha" iz Kragujevca Mikica Zdravković preminuo je u 47. godini života poslije višednevne borbe s posljedicama infekcije koronavirusom, priopćeno je na slžbenoj stranici Arsenal festa.

Popularni kragujevački glazbenik bio je jedan od inicijatora osnivača tog glazbenog festivala u Kragujevcu.

Basista bandova "Čovek bez sluha"’ i "Vesele osamdesete", dugogodišnji zaposlenik Doma omladine Kragujevac, glazbeni promotor i jedan od osnivača Arenal Festa, Mikica Zdravković je kao malo tko na ovim prostorima svojim djelovanjem oplemenio i zadužio glazbenu scenu Srbije i regije, navodi se u priopćenju. 

Od Mikice Zdravkovića oprostili su se članovi banda Dubioza kolektiva na svojoj Facebook stranici.

"Tuga, moj burazere", napisali su.

"Zadužio nas je sve neizmerno i svojom ljudskošću, kvalitetom koji danas toliko nedostaje, a čije je Mikica Zdravković bio oličenje. Čovek dobre i velike duše, izuzetno blag i duhovit, strpljiv i spreman da pomogne, Mikica je uvek bio najbolji kad je bilo najteže. Jedan od najboljih. Prijatelj, drug, brat…", dodaje se.

Kako kažu, Arsenal fest će naći način da dostojanstveno i trajno odati priznanje čovjeku bez koga, navode, ne bi ni bilo kragujevačkog festivala, piše Nova.rs.