Joyce i Frank Dodd su preminuli istog dana nakon što je bolničko osoblje premjestilo njihove krevete jedan do drugog kako bi se posljednji put mogli držati za ruke.
Joyce je u trenutku smrti imala 97, a njen suprug 96 godina. Preminuli su u bolnici Daren Valley u Dartfordu.

Joyce i Frank su se zaljubili još kao tinejdžeri, a zajedno su proveli skoro osam deseteljeća. Imaju petero djece, 12 unučadi, deset praunučadi i dvoje čukununučadi. Upoznali su se kada su imali 14 godina, a vjenčali su se pet godina kasnije.

Oboje su bili bolesni i bili su smješteni u posebne odjele u bolnici, ali osoblje je odlučilo staviti krevete jedan pored drugog kako bi mogli biti zajedno u posljednjim trenucima života.

"Osoblje je bilo izvrsno. Pitali su nas želimo li da ih spoje. Dovezli su tatu na kat kako bi se mogli držati za ruke. Sve je bilo iznad naših očekivanja", kazala je njihova 75-godišnja kći Angela Bonell.

Frank je pretrpio zatajenje srca, a njegova supruga ga je posjećivala svakog dana dok se nije razboljela. Samo dan nakon godišnjice braka, Frank je preminuo u 4 sata po lokalnom vremenu, a njegova supruga 12 sati kasnije.

Bračni par Dodd bit će kremiran 15. svibnja, prenio je Klix.