Danas je u popodnevnim satima visoko izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i HDZ BiH, na čelu s doc. dr. Nevenkom Hercegom posjetilo općinu Prozor-Rama. 

Uz premijera Hercega posjeti su nazočili ministar prometa i veza HNŽ-a Stjepan Krasić i ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Oliver Soldo. 

Obišli su najprije gradilište na dionici prometnog pravca R-418 Prozor-Tomislavgrad, iznad mjesta Sopot, koje Vlada financira sa 2/3 udjela novčanih sredstava. U cijelosti su zadovoljni sa dinamikom do sada izvedenih radova, uzmemo li u obzir da se radi o izuzetno zahtjevnom i teškom terenu. 

Nakon toga, premijer i ministri su posjetili Osnovnu školu „Marka Marulića“, gdje Vlada također financira radove na uređenju, odnosno utopljavanju ove obrazovne ustanove. Radi se trenutno na fasadi škole koja je poprimila potpuno novo ruho. 

Ispred škole visoko izaslanstvo dočekao je ravnatelj ove ustanove prof. Slavko Bilić, koji je premijera i ministre upoznao sa dinamikom radova. Trenutno je izvedena 1/3 poslova, a premijer i ravnatelj škole u potpunosti su zadovoljni kvalitetom i dinamikom radova te se nadaju da će se ubrzo odraditi i preostali poslovi i ova škola zablistati novim sjajem. 

Premijer Herceg također je obećao da će vrlo brzo krenuti poslovi na utopljavanju Srednje škole u Prozoru, kao i drugi projekti u sklopu ministarstva poljoprivrede, ministarstva branitelja, ministarstva gospodarstva, infrastrukturni projekti, sve u još značajnijoj mjeri i u suradnji sa izabranim predstavnicima iz naše općine u skupštini HNŽ-a.