Stanje na cestama 23. 01. 2019. u 19:00 sati

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica prometuju sve kategorije vozila, a na pojedim lokacijama i dalje se obavlja čišćenje kolnika, pa je moguće sporije prometovanje.

Na regionalnom putu R-418 Prozor - Mokronoge (Tomislavgrad) zbog loših uvjeta za vožnju obustavljen je promet za sve kategorije vozila.

Ugaženog snijega na kolniku ima na pojedinim dionicama u višim predjelima, a izdvajamo dionice Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje i Šuica-Kupres, gdje je obavezna upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Uslijed porasta temperature povećana je opasnost od odrona i sniježnih lavina, pa savjetujemo maksimalno opreznu vožnju. Apeliramo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padalina, može doći do zabrane prometovanja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim kotačima koristiti lance na planinskim prevojima.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj, javlja BiHAMK.